Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep.

Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Wij bieden deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken.

Al vanaf 2007 actief

Haarwensen is op initiatief van Yvonne de Boer in 2007 opgericht. Yvonne de Boer was tot 2022 eigenaresse van een haarwerk salon in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Vele kinderen die vechten tegen kanker worden in het Emma Kinderziekenhuis behandeld. Door de werkzaamheden van Yvonne binnen de haarwerkers branche, kwam zij veel in aanraking met kinderen die hun haar gingen verliezen. Wanneer zij één kind blij kon maken met een prachtig haarwerk, zag zij ook de bedroefde gezichten van de kinderen en ouders, voor wie dit financieel niet haalbaar was. Dat de kinderen samen met hun ouders vechten tegen deze onmenselijke ziekte vond Yvonne al verschrikkelijk, maar dat niet alle kinderen de mogelijkheid hadden om een haarwerk te dragen, was hartverscheurend.

Mede dankzij een televisie optreden bij Paul de Leeuw kreeg Yvonne veel haar en financiële hulp. Dankzij alle spontane acties heeft Haarwensen op 7 april 2008 haar eerste haarwerk kunnen weggeven. Dit met het doel dat er nog velen mogen volgen.

Om ons doel te kunnen blijven realiseren is jouw bijdrage onmisbaar. Steun ons financieel, als actievoerder of vrijwilliger. Kijk op Steun ons hoe jij kunt helpen.